Verden udenom

Bilfri søndag
800px-Kørselstilladelse_1973

Oktober 1973:

Bilfri søndag og indskrænket gadebelysning. Da der i 1973 udbrød krig mellem Israel og en række arabiske lande, var det langt fra alle danskere, der løftede et øjenbryn. Men det kom de til.

Krigen blev nemlig starten på det, der skulle blive kendt som “energikrisen” eller “oliekrisen”. En krise, der i løbet af et enkelt år firdoblede prisen på olie, som dengang udgjorde 90 procent af det danske energiforbrug, og betød forbud mod privat bilkørsel om søndagen og indskrænkede gadebelysningen herhjemme.

El-restriktionerne blev ophævet med virkning fra 19. februar 1974, og det blev igen tilladt at køre bil om søndagen.

Hans Buch Historie

IMG_2417

Oktober 1968:

I 1968 kunne Hans Buch fejre sit 50 års jubilæum. Jubilæet blev markeret med udsendelse af en gave i form af tændstikæsker i 12 forskellige designs. Æskerne indeholdte en kort præsentation af de daværende leverandører, en farverig illustration af deres produkt samt tilhørende logo. De 12 leverandører der blev omtalt på tændstikæskerne var dengang:
George Kent Ltd. (instrumentering til måling og procesregulering), ASCO (magnetventiler), Aerzener Maschinenfabrik (kapselblæsere, skruekompressorer, gasmålere og tandhjulspumper), Ronald Trist Controls Ltd. (procesinstrumentering), Fr. Sauter A.G. (varme- og ventilationsregulering), Yarway Corporation (ventiler og doseringspumper), Pyrotenax Ltd. (lys- og kraftkabler), Manning, Maxwell & Moore (sikkerhedsventiler), Theodor Christ A.G. (vandbehandlingsanlæg), Gebrüder Sulzer (centrifugalpumper), OPW og Dewrance & Co. Ltd. (kedelarmatur).

I dag

Mobrey

2018:

Et produkt som har været med i porteføljen hos Hans Buch siden 50 års jubilæet er bl.a. Mobrey procesinstrumentering, som i dag er en del af Emerson Process Management.

Mobrey har givet industrien mulighed for pålidelige målinger og kontrol af væsker, gasser og tørstoffer i mere end 100 år. Deres brede vifte af produkter af høj kvalitet er designet til optimering af anlæg og processer.

For 50 års siden blev der på jubilæumstændstikæskerne bl.a. skrevet om Mobrey: “Ronald Trist Controls Ltd. - Producent af Mobrey pakningsfri magnetiske svømmeafbrydere og kedelvandsregulatorer. En simpel ide udbygget i et vel gennemprøvet program som omfatter over 100 typer til skibe, kedelanlæg, raffinaderier og andre kemiske anlæg”.

I dag er Mobrey en af Hans Buch topproducenter inden for niveaumåling.