Verden udenom

kartoffelkur

Efteråret 1986

Samtidig med at familien Danmark begyndte at hælde rødvin i glassene, og parcelhuse og nye virksomheder skød op som paddehatte, var Danmark blevet gældsat med et i dag astronomiske beløb.

I efteråret 1986, gik den borgerlige regering for alvor til biddet og gav danskerne et chok med et finanspolitisk indgreb, som blev døbt ”Kartoffelkuren”. Dels fordi det blev indført op til efterårsferien, og dels fordi det betød, at der skulle mindre kød og flere kartofler på tallerkenerne.

Indgrebet gjorde det dyrere at låne både til forbrug og til boligbyggeri og der blev indført en fast kronekurs.

Kuren lykkedes og den politik holdt frem til 1993, hvor den første regering under Poul Nyrup Rasmussen sparkede gang i økonomien samtidig med, at et nyt internationalt opsving startede. Og i årene herefter lærte danskerne et nyt ord: ”Konvertering.

Hans Buch Historie

hans buch pumper

1980'erne

"Hans Buch & Co. har pumper i alle størrelse og til alle formål". Sådan lød ordene for over 30 år siden og sådan lyder ordene stadig til dags dato. I 1980'erne var pumpespecialist Kornel Kozma ansat i Hans Buch & Co.'s division for mekanisk udstyr. Han ord var yderligere dengang; "Vi satser udelukkende på at levere kvalitetspumper, som ofte er tilpasset specielt det formål, hvortil de skal anvendes".

Også i chokoladeindustrien blev der leveret pumper fra Hans Buch & Co.; "Eksempelvis anvendes Orlita's doseringspumper på Toms Fabrikker til tyktflydende sukkeropløsning, hvilket stiller store krav til pumpernes mekaniske dele" siger Kornel Kozma dengang i 80'erne.

I dag

wanner pumpe

2018

En pumpeleverandør, som i dag kan sige de har været med siden 1980'erne er Wanner Engineering Inc. I mange år har Hans Buch handlet med pumper og teknologien udvikler sig år for år.

Hvis du for eksempel har brug for en pakningsløs høj- eller lavtryks membranpumpe, som kombinerer robust slidstyrke med exeptionel pumpeeffektivitet, så er kombinationen af Hydra-Cell og Wanners erfaring og ekspertise, løsningen du har brug for. Læs mere om vores udvalg af pumper.