Tidslinje HB skabelon_1988_1997

Verden udenom

EM 1992

Sommeren 1992

Historien om det danske landshold, som rejste sig fra liggestolen i sommerlandet og vandt EM i fodbold, var et eventyr, som blev fuldendt af de 11 spillere, som stillede op i finalen mod Tyskland og vandt med 2-0.

Udover den sportshistorisk enestående præstation, EM-drengene leverede i '92, vil finalen med danske briller altid blive husket for fodboldkommentator Flemming Tofts finurlige sprogblomst 'hut-li-hut'.

EM-guldet er den største sejr i dansk sportshistorie, vil mange mene. Men det var også mere end det. Vi bankede tyskerne og fik sat en stopper for den danske mindreværdsfølelse, der går helt tilbage til 1864.

Hans Buch Historie

hans-buch-1993

1988

Det var ikke kun i den danske sportsverden man kunne fejre fremgang. I 1988 var Hans Buch + Co.'s omsætning nået op på ca. 100 millioner kroner om året, og et ny generationsskifte blev gennemført. Karsten Rolin overdrog ledelsen og ejerskabet til sin søn Peter Rolin, som sammen med Søren Dams søn Mogens Dam og Victor Kragh fik ansvaret for firmaets videre udvikling.

I 1992 gennemførte den nye ledelse en omorganisering af firmaets struktur, således at der blev foretaget en produktmæssig divisionering inden for områderne: Mekanisk udstyr, Instrumentering, Elektronik og Bygningsautomatik. Den nye struktur skulle sætte yderligere fokus på Hans Buch + Co.'s specialviden om produkternes formåen og kundernes specifikke behov.

Hans Buch + Co. fejrede dengang sit 75 års jubilæum bl.a. med udgivelse af en jubilæumsavis, der hylder gode kunder og leverandører, som også inviteres til at fejre dagen med reception på restaurant Sølyst i Klampenborg. På dette tidspunkt beskæftiger Hans Buch + Co. 80 medarbejdere og omsatte for ca. 110 millioner kroner.

I dag

TUC-p sauter-hans-buch

2018

Tilbage i 1993 leverede Hans Buch + Co. bl.a. instrumentering til Løvens Kemiske Fabrik A/S, hvor ca. 1100 mennesker arbejdede med at producere medicin. Både i selve fremstillingsprocessen og i produktionslokalerne er kravene til miljøet ekstremt høje. Blandt andet er perfekt ventilation af lokalerne af stor betydning.

"Til vore ventilationsanlæg anvender vi i stor udstrækning pneumatiske styringer for at undgå problemer i eksplosionsfarlige områder, og fordi vi i forvejen har den fornødne trykluft af meget fin kvalitet overalt i fabrikken" fortæller dengang ingeniør Ove Hjorth, der var ansvarlig for projektering af ventilationsanlæg på Løvens Kemiske Fabrik A/S. "Til disse styringer anvender vi i stor udstrækning Sauter automatik. Hans Buch + Co. har deltaget i opbygningen af en del af disse styringer, og vi har udelukkende gode erfaringer med dette samarbejde. Styringerne er meget driftssikre og arbejder hurtigt og med stor nøjagtighed".

Ikke meget har ændret sig de sidste 25 år - andet end at teknik og applikationer i høj grad er forbedret. Men alt er stadig ved det gamle med Sauters termostater til alle formål, som stadig er en vigtig leverandør hos Hans Buch.