Handbuch-1998-2008

Verden udenom

øresundsforbindelsen

Årtusindskiftet 2000

Efter det længe ventede årtusindskifte i 2000, hvor Brødrene Olsen skød året igang med vindersangen "Smuk som et stjerneskud" til Eurovisionens Melodi Grand Prix, kom der for alvor fart over skinnerne, da Øresundsforbindelsen indvies og blev en fast kombineret bro- og tunnelforbindelse mellem Danmark og Sverige, nærmere bestemt Amager og Skåne. Samme år sendes første tog København-Ystad (Sverige) med videre forbindelse til Bornholm afsted. Kun få år forinden åbnede Storebæltbroen ligeledes deres tunnelforbindelse mellem Fyn og Sjælland.

I 2002 overtog det engelske selskab Arriva togdriften fra DSB på strækninger i Midt- og Vestjylland. Og selvsamme år åbnede Københavns Metro, hvor de første linjer gik fra Nørreport til Vestamager og Lergravsparken. Danmark blev lagt ned af skinner og den offentlige transport imellem flere landsdele var nu bedre end nogensinde!

Hans Buch Historie

FSTG_1linie_RGB_100dpi_2017

2006

Det var ikke kun den offentlige transport, der fik nye skinner at køre på efter årtusindskiftet. For Hans Buch betød årtusindskiftet bestemt også "nye tider", da virksomhedens aktiviteter i 2006 blev overtaget af Fritz Schur Technical Group med Mads-Ole Astrupgaard ved roret som administrerende direktør.

Hans Buch A/S fortsatte dengang uden ændringer i medarbejderstab, produktprogram eller daglige ledelse - men med fokus på fortsat udvikling. "Det nye ejerskab vil give os et langsigtet perspektiv, og vi ser frem til at bidrage med vores kerne kompetencer til vækst og fortsat udvikling af gruppens forretningsområder", lød det fra forhenværende administrerende direktør i Hans Buch, Benny Smith.

I dag

jernbane-hans-buch

2018

Selvom den offentlige transport på skinner havde sine revolutionerede år efter årtusindskiftet, var det selvfølgelig ikke uden udfordringer. I Januar 2004 vælger DSB at køre gratis hele måneden, som kompensation for de mange aflysninger og forsinkelser året forinden. Og over sommer 2006 rammes DSB igen af en serie uheld, der betød store forsinkelser i togtrafikken. Uheldene omfattede bl.a. nedfaldne køreledninger på Høje Taastrup station og Københavns Hovedbanegård og et IC3-tog, der gik i stå i tunnellen under Storebælt.

Jernbaneafdelingen hos Hans Buch A/S tilbyder en bred vifte af kvalitetsprodukter og systemer til udbygning og vedligeholdelse af både rullende materiel og infrastruktur. Vi sammensætter løsningsmodeller med et højt ingeniørmæssigt niveau, der skaber langsigtet succes.