Med en opgradering til LED-belysning opnås et hurtigt afkast af din investering. Det skyldes en drastisk reduktion i dit energiforbrug, som fører til en reduktion i din CO2-udledning. LED-lys øger desuden sikkerheden og skåner miljøet.

Hvorfor er LED den bedste teknologi til belysning?

LED (light emitting diode) eller lysdiode er en teknologi, som har en række egenskaber, der gør dem konkurrencedygtige over for lysstofrør og glødepærer:

  • LED er bedre for miljøet:
    LED-belysning indeholder ikke kviksølv som f.eks. lysstofrør
  • LED er mere energieffektiv:
    LED bruger mindre energi på at udsende den samme lysmængde (lumen). Ifølge Energistyrelsen kan et LED-lysrør udsende 100-155 lumen/watt, hvor et lysstofrør kun udsender 58-144 lumen/watt.
  • LED har en længere levetid og giver mindre vedligehold:
    Ifølge Energistyrelsen holder et LED-lysrør i 20.000-60.000 timer, mens et lysstofrør holder i 10.000-20.000 timer.

Læs mere på på Energistyrelsens hjemmeside SparEnergi.dk.

Sammenholdt giver en opgradering til LED store fordele for økonomien, klimaet, miljøet og sikkerheden. Det kan du kan læse mere om de følgende afsnit.

Hvorfor er LED-lys en god økonomisk investering?

Du får en kort tilbagebetalingstid på din investering i LED-belysning. Store energibesparelser og længere levetid sikrer en hurtig økonomisk gevinst med opgradering til LED. I mange tilfælde er investeringen tjent hjem på under et år.

Hvordan sikrer LED-lys en kraftig reduktion af CO2-emissioner?

Det lavere energiforbrug vil betyde en reduktion af CO2-emissioner. Omfanget afhænger naturligvis af din strømkilde til din belysning. I mange industrier er dieselgeneratorer fortsat den mest udbredte strømkilde. Her vil det markant lavere energiforbrug give en kraftig reduktion i CO2-udledningen.

Hvordan bidrager LED-lys til en højere sikkerhed?

Den bedre holdbarhed og længere levetid giver mindre vedligehold af belysningen. Det kan derfor nedsætte sikkerhedsrisikoen for dine ansatte, når der er færre vedligeholdelsesopgaver på svært tilgængelige steder. Med LED forhindres også risikoen for indånding af giftige dampe fra kviksølv ved eventuelle uheld og ved bortskaffelse, som det er tilfældet med lysstofrør.

Afkast efter syv måneder og reduktion på 150 tons CO2 om året

En kunde hos Hans Buch Marine opgraderede sine 1246 lysstofrør og 162 glødepærer til LED-belysning. Investeringen i Hans Buch MarineLux var tjent hjem efter syv måneder, og kunden opnåede en besparelse af CO2-emissioner på 150.800 kg. Det skyldes, at LED-belysningen opnåede en strømbesparelse på 218.600 kilowatt-timer årligt.

Det er med andre ord en lavthængende frugt at investere i LED-belysning, fortæller Palle Wredstrøm, divisionschef i Hans Buch Marine:

“Opgradering til LED er den bedste økonomiske og mest miljøvenlige måde at sænke dit elforbrug samtidig med en væsentlig reduktion af dit CO2-udslip. 

LED vil reducere dit elforbrug med mere end 50 % og fungere i mere end 10 år fra installation. Derfor vil det også medføre en forbedret sikkerhed, da man ikke behøver at udskifte udbrændte lysstofrør eller glødepærer placeret højt oppe eller på svært tilgængelige steder.

Hvorfor vælge Hans Buch som leverandør af LED-lys?

MarineLux fra Hans Buch modstår hårde vibrationer og høje temperaturer

Hans Buch MarineLux kan anvendes i mange sammenhænge, men modsat de mest gængse LED-typer er vores LED-belysning særligt hårdføre, og det gør dem velegnet i ekstreme miljøer med høje temperaturer og mange vibrationer – f.eks. inden for den maritime industri og offshore-industrien.

MarineLux har høj driftssikkerhed og kvalitet

Et særligt kendetegn ved LED-lysrøret fra Hans Buch MarineLux er, at vores LED rør er udstyret med 2x drivers – en i hver ende af røret. Sammen med en general høj kvalitet på samtlige produkter bidrager det til en særdeles høj driftssikkerhed og kvalitet af din belysning. Derfor kan vi garantere en levetid på vores LED-lysrør på mere end 70.000 timer.

Hans Buch tilbyder vejledning og installation af LED-belysning

Når du handler hos Hans Buch, har du en forretningspartner med i hele processen. Vi yder hjælp og vejledning i opstartsfasen, og med vores dygtige teknikere får du hjælp til installation og bortskaffelse af det miljøfarlige affald, som lysstofrør udgør.

Vi hjælper desuden med at beregne effekterne af at udskifte den konventionelle belysning i form af f.eks. lysstofrør og glødepærer til LED-teknologi, så du fra starten får belyst de store gevinster for både klima og økonomien ved at opgradere til LED.

Se vores udvalg af LED-floodlights og LED-lysrør her.

EU-forbud mod fluorescerende lyskilder

Slut med kviksølvholdige lysstofrør

Fra den 23. august 2023 udfases blandt andet de velkendte typer af lysstofrør T5 og T8. Herefter er det ikke længere lovligt at bringe nye enheder på markedet i EU.

Det skyldes, at lysstofrør indeholder kviksølv, og at disse ikke længere vil være undtaget i RoHS-direktivet (Restriction of Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment). Ophævelsen gør det herefter muligt kun at investere i LED-lys.

Energistyrelsen: Opgradering til LED giver store besparelser for både emissioner og økonomi

Kviksølv er årsag til alvorlige skader for både mennesker og miljø. Udfasningen af T5 og T8 giver derfor en kraftig reduktion i miljøforureninger, men der opnås samtidig store økonomiske besparelser.

Ifølge Energistyrelsen forventes EU-landene frem til 2035 at spare 2,9 ton udledninger fra kviksølv og spare 220 mia. kr. i reduceret energiforbrug og i færre udskiftninger af pærer og lamper.

Læs mere om forbuddet her.

hans buch
Kontakt os her
Få hjælp til din ordre