Forbrændingsprocessen i elproduktion genererer uundgåeligt emissioner af giftige gasser og partikler. Disse emissioner udgør en fare for mennesker og er samtidig med til at beskadige miljøet. Derfor er emissioner reguleret af offentlige myndigheder over hele verden for at sikre menneskers sundhed og bevaring af miljøet.


Emissionsovervågning

For at sikre, at de udstødningsgasser, der produceres, når brændstof eller andre materialer afbrændes, overholder de gældende grænseværdier, er det en god idé at foretage målinger.

Måling af røggasser er vigtigt for processtyring, effektivitet og emissionsovervågning, og en nøjagtig overvågning giver dig mulighed for at demonstrere, at din proces forbliver inden for de tilladte emissionsgrænser.

Målinger af opacitet eller partikler (PM) er påkrævet i kraftværker verden over. Gasformige, forurenende stoffer såsom kulilte og nitrogenoxider skal også overvåges for at påvise overholdelse af lokale miljøbestemmelser.

Hvordan måler man røggas?

Når man skal foretage effektiv måling af røggas, er det vigtigt, at man har det rette udstyr til formålet. Hos Hans Buch forhandler vi en række instrumenter designet til overvågning og kontrol af røggas, og vi har solid erfaring med at levere løsninger til emissionsovervågning for at opfylde nøjagtige kundekrav.

Læs mere om infrarød temperatur i industrien

Lancom 4 til effektiv måling af røggas

Lancom 4 fra AMATEK Land giver en effektiv løsning til industrier, der brænder kul, naturgas, olie eller biomasse, da Lancom 4-analysatoren er ideel til den periodiske test af emissioner. Det er én af de mest nøjagtige, robuste og fleksible bærbare røggasanalysator, der er tilgængelig i dag.

Eftersom Lancom 4 er bærbar, kan en enkelt analysator bruges til at måle emissioner på forskellige punkter i en proces eller fra helt forskellige processer.

Lancom 4 opfylder en række testprotokoller, herunder ASTM D6522 for nitrogenoxider (NOx), kulilte og oxygenkoncentrationer. Den kan også overvåge arter, der ikke er almindelige målt ved CEMS, såsom kulbrinter og svovlbrinte.

Elektrokemisk og infrarød måling

Lancom 4 er i stand til at måle op til otte røggasser samtidig med ni separate sensorer i en række forbrændings- og emissionsprocesser.

Alle de vigtigste røggasser overvåges ved hjælp af en kombination af sensortyper:

  • Elektrokemisk (for O2, CO, SO2, NO, NO2 og H2S)
  • Infrarød (til CO2) og pellistor/katalytisk (til kulbrinte)

Nem integration med alle applikationer

Lancom 4 er nem at sætte op og nem at betjene. Den kan konfigureres til en bred vifte af applikationer for at sikre fuld optimering af forbrændingsforhold og overholdelse af emissionskrav.

Den er tilmed nem at vedligeholde og servicere, hvilket sikrer, at du får et holdbart redskab, som leverer effektive løsninger i lang tid fremover.

Vi hjælper dig med måling af røggas

Når du benytter Lancom 4 til måling af røggas, får du glæde af AMATEK Lands 40 års erfaring med specialiserede løsninger til industrien.

Er du i tvivl om, hvordan du skal arbejde med måling af røggas og emissionsovervågning, eller vil du vide mere om, hvordan Lancom 4 fungerer, er du altid velkommen til at kontakte os.

Igennem mere end 100 år har vi forsynet danske virksomheder med løsninger, der opfylder deres behov – og vores team af specialister sidder klar til at gøre det samme for dig.

Kontakt vores ekspert

Tag fat i Michael og hør mere
+45 2370 1349mgj@hansbuch.dk
Michael Grim Jensen

Gå på opdagelse

hans buch
Kontakt os her
Få hjælp til din ordre