Et pyrometer er et berøringsfrit termometer, som kan måle forskellige emners temperatur på afstand. Det er især fordelagtigt i industrien, hvor der ofte arbejdes med emner, som gør det umuligt at anvende normal, kontaktbar temperaturmåling.


Hvordan fungerer et pyrometer?

Et pyrometer er også kendt som et infrarødt termometer. Pyrometret fungerer ved, at varme udstråles som elektromagnetisk stråling eller lys, og det er dette lys, som en linse i pyrometret kan opfange. Herefter sendes den målte energi videre til en detektor, hvor den konverteres til et elektrisk signal, som vises som en temperaturenhed for brugeren.

Læs mere om infrarød temperaturmåling her

Få nøjagtig temperaturmåling med et pyrometer

Der findes mange fordele ved at benytte et pyrometer til temperaturmåling. Den berøringsfri, infrarøde teknologi giver en hurtigere og mere præcis måling sammenlignet med andre teknologier indenfor termoelement, hvilket sikrer produktkvaliteten i en lang række industrier.

Fordi et pyrometer kan måle emner i bevægelse, kan du måle temperaturen på materialer gennem hele produktionsprocessen, hvilket hjælper med at overholde kvalitetssikringsordninger, så alt det materiale, der benyttes, er inden for de givne specifikationer. Dette er især vigtigt i bl.a. asfaltproduktion, hvor materialernes temperatur har stor indflydelse på det færdige produkt.

Det kan også være med til at øge produktionshastigheden, eftersom de præcise målinger er med til at minimere spild af produktioner, der ikke kan benyttes.

Den berøringsfri metode, som gør, at pyrometret aldrig kommer i kontakt med materialer, er også med til at undgå skader og slid på termometret, som ellers kan føre til konstant udskiftning eller reparation.


Find dit pyrometer hos Hans Buch

Hos Hans Buch forhandler vi en lang række produkter fra AMATEK Land til effektiv temperaturmåling i industrien. Når du køber et pyrometer hos os, får du glæde af AMATEK Lands 40 års erfaring med specialiserede løsninger, som sikrer høj kvalitet.

Er du i tvivl om, hvordan du skal arbejde med infrarød temperaturmåling, eller vil du vide mere om, hvordan et pyrometer fungerer, er du altid velkommen til at kontakte os.

Igennem mere end 100 år har vi forsynet danske virksomheder med løsninger, der opfylder deres behov – og vores team af specialister sidder klar til at gøre det samme for dig.

Kontakt vores ekspert

Tag fat i Michael og hør mere
+45 2370 1349mgj@hansbuch.dk
Michael Grim Jensen
hans buch
Kontakt os her
Få hjælp til din ordre