Når man fremstiller glas, er præcise temperaturmålinger afgørende for det endelige resultat. Glas bruges til en række forskellige formål og kan formes, hærdes, farves, lamineres eller behandles for at passe til specifikke krav.

I denne proces er nøjagtig temperaturmåling af afgørende betydning for at optimere glasproduktionen og sikre kvaliteten på det færdige produkt. Nøjagtig temperaturmåling er også med til at kontrollere forurening og overvåge sikkerheden.


Hvordan måler man temperaturen i glasproduktion?

Når man skal lave temperaturmåling i glasproduktion, er der tale om høje temperaturer, og det er derfor vigtigt at have de rette redskaber, der er udviklet til formålet. Med infrarød temperaturmåling kan du sikkert og præcist måle temperaturen og dermed sikre produktionens kvalitet.

Herunder kan du læse mere om temperaturmåling i forskellige typer af glasproduktion.

Læs mere om infrarød temperaturmåling i industrien

Beholderglas

Beholderglas bruges til flasker, krukker og andre beholdere. Denne type glas har et højere indhold af vanduopløselige oxider, som giver kemisk holdbarhed mod vand, hvilket er en vigtig egenskab ved opbevaring af drikkevarer og fødevarer.

Gennem produktionsprocessen for beholderglas er der flere punkter, hvor temperaturmålinger er vigtigt, bl.a termisk billeddannelse af smeltetanken og overvågning af afkøling i udglødningsprocessen.

Nøjagtige målinger på kritiske steder er afgørende for at understøtte ensartet kvalitet ved fremstilling af beholderglas. Hos Hans Buch finder du en række avancerede instrumenter med høj præcision – specielt designet til glasindustrien for at give de ønskede resultater.

Batch

Batch er en sandbaseret blanding af mineraler – ofte blandet med affald – der smeltes i ovnen for at skabe smeltet glas.

Denne blanding kommer ind i ovnen, og i den forbindelse er overvågning af temperaturerne ved indgangen til ovnen vigtig. Temperaturmåling er med til at bekræfte ensartethed, hvilket sikrer, at batchen smelter på det forventede tidspunkt i processen. Det hjælper også med at overvåge batchen for eventuelle urenheder, der kan påvirke kvaliteten på det færdige produkt.

Det er samtidig med til at forlænge holdbarheden på dine redskaber, eftersom temperaturmåling kan forhindre beskadigelse af smeltetanken fra overophedet batch.

Temperaturovervågning i smeltetanken

De højeste temperaturer i produktionsprocessen af glas sker i smeltetanken. Realtidsovervågning af disse temperaturer er afgørende for effektiviteten af ​​applikationen og produktets kvalitet. Det er vigtigt at kunne studere hele tankens indre for at opdage eventuelle strukturelle skader.

Når man overvåger smeltetankens tilstand, er det muligt at opdage og reparere indvendige skader, hvilket forbedrer energieffektiviteten og reducerer uplanlagt nedetid. Termiske målinger i smeltetanken understøtter også proceseffektivitet og ensartet glaskvalitet.

Regeneratorer

Regeneratorer er varmevekslere, hvilket betyder, at de veksler mellem at modtage varme og overføre denne varme tilbage til forbrændingsluften. Regeneratorer bruges til at forvarme luften til brug i smeltetanken.

Dette område af tanken er ekstremt vigtigt for smelteprocessen og er sårbart over for skader fra langvarig varmepåvirkning. Der er også behov for at overvåge emissioner ved regeneratoren for at sikre overholdelse af miljøbestemmelserne.

Nøjagtige målinger i regeneratorens høje temperaturer understøtter effektiviteten af ​​smelteprocessen. De giver også tidlig advarsel om enhver ukorrekt eller ubalanceret fyring, som kan påvirke produktkvalitet og energiforbrug.

Røggas i forbindelse med glasproduktion

De forbrændingsprocesser, der anvendes i glasproduktion, producerer ofte røggasemissioner, som er underlagt strenge miljøbestemmelser. For at sikre overholdelse af bestemmelserne er glasproducenter forpligtet til at overvåge og kontrollere emissioner.

Læs mere om måling af røggas her

Vi hjælper dig med effektive målinger i glasproduktion

Hos Hans Buch tilbyder vi en række måleløsninger til industrien fra AMATEK Land. Disse løsninger sikrer, at du får de pålidelige målinger, som du har brug for for at optimere din proces, opfylde regulatoriske krav og beskytte dit anlæg og dit personale.

Er du i tvivl om, hvordan du skal arbejde med målinger i glasproduktion, eller vil du vide mere om de konkrete løsninger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Igennem mere end 100 år har vi forsynet danske virksomheder med løsninger, der opfylder deres behov – og vores team af specialister sidder klar til at gøre det samme for dig.

Kontakt vores ekspert

Tag fat i Michael og hør mere
+45 2370 1349mgj@hansbuch.dk
Michael Grim Jensen

Gå på opdagelse

hans buch
Kontakt os her
Få hjælp til din ordre