Når man skal fremstille aluminiumsprodukter, er det af afgørende betydning for det endelige resultat, at materialet har den helt rette temperatur under produktionen. Hvis materialerne ikke har den rette temperatur under produktionen, kan det risikere i, at det færdige produkts mekaniske egenskaber, såsom hårdhed og elasticitet, forringes.

Herunder kan du læse mere om de forskellige faser i produktion af aluminium, hvor temperaturovervågning er af afgørende betydning.

Læs mere om infrarød temperaturmåling i industrien.


Billet

Når man skal producere noget i aluminum, starter man med en solid blok af aluminium, som kaldes en billet. Dette er råmaterialet i ekstruderingsprocessen.

En billet skal opvarmes, før den føres ind i pressen og ekstruderes til den korrekte form. Er materialet ikke varmt nok, kan det beskadige pressen eller vende tilbage til fast form, hvilket blokerer hele processen.

Oprindeligt bruger man termoelementer til temperaturmåling, men disse er generelt langsommere, vedligeholdelseskrævende og kan blive unøjagtige med tiden. Disse termoelementer er også dyre at udskifte og er ude af stand til at klare ændringer i legeringstype og overfladefinish.

Hos Hans Buch tilbyder vi infrarød temperaturmåling til nøjagtig måling af billet, hvilket muliggør procesoptimering og kontrol samt reducerer slid på matricen. Dette maksimerer processens oppetid, forhindrer spildte emner og mindsker dyre reparationer af skader forårsaget af underopvarmede emner, der størkner under ekstruderingsprocessen.

Ekstrudering og quench

Det aluminium, der kommer ud af pressen, kaldes for ekstruderingen. Dette vil være formet efter den ønskede facon, men metallet vil stadig være varmt og blødt.

Efter den varme ekstrudering har forladt pressen, skal den bratkøles. Afkølingshastigheden har betydning for det færdige produkts hårdhed og elasticitet.

Quenching er en proces, som bringer ekstruderingens temperatur ned til omgivelsesniveauer med en kontrolleret hastighed. Det kan opnås ved tvungen luftkonvektion eller med blødt industrivand. Den hurtigste afkøling får man ved brug af vand, hvilket giver et hårdere produkt, men sker afkølingen for hurtigt, kan aluminiumsprofilen revne eller forvrænge.

Derfor er det vigtigt at overvåge afkølingshastigheden på de ekstruderinger, der bevæger sig gennem bratkølingen. Dermed opnås et færdigt produkt med de nødvendige egenskaber, og enhver strukturel skade på profilen ved at afkøle det for hurtigt undgås.

Hvordan måler man temperaturen i aluminiumsproduktion?

Som beskrevet i ovenstående er det vigtigt at måle temperaturen i enhver fase i produktionen af aluminium.

Når man skal lave temperaturmåling i aluminiumsproduktion, er der tale om høje temperaturer, og det er derfor vigtigt at have de rette redskaber, der er udviklet til formålet. Med infrarød temperaturmåling kan du sikkert og præcist måle temperaturen og dermed sikre produktionens kvalitet.


SPOT AL til effektiv, infrarød temperaturmåling i aluminium

SPOT AL er et avanceret, berøringsfrit infrarødt pyrometer til brug i aluminiumsproduktion.

SPOT AL er et meget præcist og stabilt digitalt pyrometer fra AMETEK Land, som fungerer via en banebrydende SPOT-teknologi og unikke, avancerede databehandlingsalgoritmer. Redskabet bruges til at måle aluminiumstemperatur i:

  • Ekstrudering (E)
  • Quench (Q)
  • Strimmel (S)
  • Formning/smedning (F)
  • Formning/smedning af højere magnesiumlegeringer (F Mg)
  • Flydende applikationer (L).

De forudindstillede algoritmer giver de mest nøjagtige, digitale temperaturaflæsninger af aluminium med lav og variabel emissivitet. Dette sikrer optimeret pressehastighed og produkter af høj kvalitet med minimalt spild.

Nem integration med alle styresystemer

SPOT AL integreres let med styresystemer for at muliggøre optimering af pressen. Videokamera, fokusafstanden og andre funktioner kan tilgås og konfigureres lokalt eller eksternt.

Ved at kombinere Ethernet, Modbus TCP, video, analoge og alarmudgange i en enkelt enhed er SPOT AL designet specifikt til at måle temperaturen på aluminium i en række behandlingsapplikationer.

Vi hjælper dig med infrarød temperaturmåling i aluminium

Når du benytter SPOT AL til infrarød temperaturmåling i aluminium, får du glæde af AMATEK Lands 40 års erfaring med specialiserede løsninger til industrien.

Er du i tvivl om, hvordan du skal arbejde med infrarød temperaturmåling i aluminium, eller vil du vide mere om, hvordan SPOT AL fungerer, er du altid velkommen til at kontakte os.

Igennem mere end 100 år har vi forsynet danske virksomheder med løsninger, der opfylder deres behov – og vores team af specialister sidder klar til at gøre det samme for dig.

Kontakt vores ekspert

Tag fat i Michael og hør mere
+45 2370 1349mgj@hansbuch.dk
Michael Grim Jensen
hans buch
Kontakt os her
Få hjælp til din ordre