Succesfuld stålproduktion kræver, at materialerne har den rette temperatur gennem hele processen. Hvis materialet ikke har den rette temperatur under produktionen, kan det resultere i lavere kvalitet i det endelige produkt, hvilket i sidste ende kan mindske produktionsudbyttet.


Temperaturmåling i varmvalset stål

Varmvalsning (også kaldet hot rolling), er en bearbejdningsproces, som bruges til at skabe stålprodukter i de ønskede former.

Temperaturmålinger er afgørende for at sikre produktkvalitet og ensartethed samt øge produktionsudbyttet.

For at få det bedste resultat skal temperaturmålinger udføres gennem hele processen. Ved at sikre en jævn temperaturbalance på tværs af produktionen sikrer du ensartet kornstørrelse.

Læs mere om infrarød temperaturmåling i industrien

Hvordan måler man temperaturen i stålproduktion?

Når man skal lave temperaturmåling i stål, er der tale om høje temperaturer, og det er derfor vigtigt at have de rette redskaber, der er udviklet til formålet. Med infrarød temperaturmåling kan du sikkert og præcist måle temperaturen og dermed sikre produktionens kvalitet.

Infrarød temperaturmåling i stål

Infrarøde termometre, også kaldet pyrometre, er blevet brugt på stålværker i over 60 år. Og det er der en helt særlig grund til. De giver nemlig sammenlignet med andre måleredskaber – som fx termoelementer – mange fordele. Et infrarødt termometer er en berøringsfri løsning, som kan måle temperaturen på afstand, hvilket mindsker risikoen for skader.

Eftersom denne type termometer ikke rører overfladen, kan det nøjagtigt måle bevægelige genstande. Til sammenligning vil et termoelement ofte påvirkes af overfladen, som genererer varme og derfor giver upræcise målinger.


Fleksibel løsning i høj kvalitet

Et infrarødt termometer er en både fleksibel og hurtig løsning. Med ekstremt hurtige responstider på blot millisekunder er de meget nyttige til at måle hurtigt bevægende emner.

 I dag vil stålværker ikke på kompromis med kvaliteten – og det er der heller ingen grund til. Komplet temperaturmåling med linjescannere og proces termokamera giver et samlet billede af produktets temperaturfordeling. Med denne information får du en mere præcis processtyring, hvilket resulterer i forbedrede kvalitetsprodukter og tilfredse kunder

Vi hjælper dig med infrarød temperaturmåling i stål

Hos Hans Buch finder du effektive løsninger til infrarød temperaturmåling i stålproduktion. Når du vælger vores løsninger, får du glæde af AMATEK Lands 40 års erfaring med specialiserede løsninger til industrien.

Er du i tvivl om, hvordan du skal arbejde med infrarød temperaturmåling i stål, eller vil du vide mere om, hvordan vores løsninger fungerer, er du altid velkommen til at kontakte os. Igennem mere end 100 år har vi forsynet danske virksomheder med løsninger, der opfylder deres behov – og vores team af specialister sidder klar til at gøre det samme for dig.

Kontakt vores ekspert

Tag fat i Michael og hør mere
+45 2370 1349mgj@hansbuch.dk
Michael Grim Jensen

Gå på opdagelse

hans buch
Kontakt os her
Få hjælp til din ordre