Hans Buch har leveret presbefæstelse til satellitten DISCO-1. Den er sin første af en serie af satellitter, som danske studerende sender i kredsløb om jorden, og som skal hjælpe med at forstå klimaforandringerne i Grønland.


Satellitten hedder DISCO-1, og den blev sendt i kredsløb om jorden af Space X i midten af april 2023 fra Vandenberg-basen i USA. Satellitten er bygget af virksomheden Space Inventors, som anvendte Hans Buchs løsninger for presbefæstelse.

Nyheden om Hans Buchs bidrag er bragt i Sjællandske Nyheder

Sjællandske Nyheder bragte historien den 17. maj. Læs online-versionen her:
https://www.sn.dk/albertslund-kommune/dansk-satellit-sendt-op-noget-af-den-er-fra-albertslund/

Nyheden kan ligeledes læses i avisudgaven, som findes som e-avis her:
https://www.e-pages.dk/erhvervstorkoebenhavn/27/

PEM presbefæstelse – en afgørende letvægtsløsning

Satellitten vejer blot ca. 1 kg. og måler 10x10x10 cm. Vægten har været afgørende for satellittens egenskaber, forklarer divisionsdirektør for Hans Buch Industri, Rasmus Pedersen.

– Det var væsentligt for designet af satellitten, at vægten kunne holdes nede uden at gå på bekostning med kvaliteten, og her spillede vores presbefæstelse PEM en afgørende rolle, forklarer han.

Læs mere om Hans Buchs løsninger med PEM presbefæstelse her:
https://hansbuch.dk/shop/vare-kategori/mekanisk-befaestelse/pem-presbefaestelse/

Satellitter skal hjælpe forskere med at forstå klimaforandringer

DISCO-1 er den første i en serie af satellitter, som sendes i kredsløb om jorden, og som skal hjælpe forskere med at forstå klimaforandringerne i Grønland. DISCO-2 er planlagt til opsending i sommeren 2024.

– Vi er begejstrede, og vi er stolte af at kunne bidrage til den succesfulde tilblivelse af den første DISCO-satellit, og vi har spændt fulgt med i opsendingen, siger Rasmus Pedersen.

Skal inspirere unge talenter til den danske rumsektor

DISCO-programmet har blandt andet til formål at tiltrække unge talenter til den danske rumsektor, som er i kraftig vækst, og som mangler arbejdskraft.

Projektet skriver samtidig historie, da det er første gang, at studerende på tværs af fire af landets universiteter samarbejder om et innovativt, nationalt rumprogram. Det vækker genklang i lokalerne i Albertslund hos Hans Buch A/S.

– Vi glæder os over, at projektet har til formål at inspirere at unge, tekniske talenter til at vælge rumsektoren som fagområde og karriere. Det er stort for en virksomhed som Hans Buch at være en lille del af, fortæller Rasmus Pedersen.

DISCO-programmet har modtaget støtte på 4,5 mio. kr. af Industriens Fond. Programmet er et projektsamarbejde mellem studerende fra IT-Universitet i København, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet og er bygget af virksomheden Space Inventors.

hans buch
Kontakt os her
Få hjælp til din ordre