Mål dit trykluftforbrug og sikr dig, at dine anlæg fungerer optimalt. Så sparer du på energien og undgår at spilde dine penge.

Trykluft er dyrt at producere, så hvorfor spilde det? Ved at måle dit trykluftforbrug, får du overblik over din trykluftproduktion samtidig med, at du sikrer dig, at dine anlæg kører optimalt og ikke lider af tryktab og lækager. Udover at være spild af energi, er en ineffektiv trykluftproduktion også penge lige ud ad vinduet.

Vi giver dig her 4 steps til at optimere dit trykluftanlæg, så du kan få overblik over din trykluftproduktion og sove trygt om natten velvidende, at dine anlæg kører som de skal. Læs her, hvordan du mest effektivt optimerer dit system.

4 steps til effektiv optimering af dit trykluftanlæg

Step 1: Skab dig et overblik over dit trykluftforbrug

Når du vil optimere din trykluftproduktion, skal du som det allerførste skabe dig et overblik over dit trykluftforbrug.

Her skal du selvfølgelig have anskaffet dig en flowmåler. Og ikke bare en hvilken som helst flowmåler, men en der passer til lige netop din måleopgave. Se her hvilken flowmåler, der er mest effektiv til din trykluftinstallation.

Når du har fundet frem til den rigtige flowmåler, installerer du den og holder så godt øje med flowet. Hvad er normalforbruget, og hvad er max. flowet?

Step 2: Luk ned for alt trykluftforbrugende udstyr

For at du kan sikre dig, at dine anlæg fungerer optimalt og er tætte, er du nødt til at lukke ned for alt trykluftforbrugende udstyr. Det kan du gøre i perioder med mindre eller slet ingen aktivitet, f.eks. mellem jul og nytår, så det ikke går ud over din forretning.

Når du har lukket ned for udstyret, skal flowet være på 0 på din flowmåler. Er det ikke det, skal du på udkig efter lækager og derefter fikse dem. Hvis ikke du tætner lækagen, bliver din dyrt producerede trykluft ved med at fise ud ad dine anlæg, og så kan du egentlig lige så godt bare smide dine penge ud ad vinduet med det samme.

Step 3: Tjek dit trykluftforbrug

Når du har fået overblik over dit trykluftforbrug og tjekket dine anlæg for lækager, er det tid til at åbne for det trykluftforbrugende udstyr. Åbn installationerne en efter en og tjek derefter om flowet er realistisk.

Hvis flowet er for højt, må du endnu en gang trække i arbejdstøjet og gå dit udstyr igennem for fejl og lækager.

Step 4: Gør tryklufttjekket til en rutine

Fejl og lækager dukker op fra tid til anden, og et enkelt tryklufttjek er derfor ikke nok til at holde de små pengeslugende ulykker væk. Hvis du vil spare på energien og undgå at spilde dine penge i fremtiden, skal du derfor gøre dit tryklufttjek til en rutine. Vi lover dig, at det ekstra arbejde betaler sig i den lange ende.

Skal vi hjælpe dig med at finde den rigtige flowmåler?

Hos Hans Buch får du professionel rådgivning og teknisk support. Vi er altid klar til at rådgive dig om din flowmåling, og vi hjælper også altid gerne med at finde den helt rigtige flowmåler til dig og din trykluftproduktion.

Kontakt Product Manager, Per Chrøis på 39537074 eller pch@hansbuch.dk og hør mere.