Udfordringen

Tilbage i 2017 løste Hans Buch A/S en transportopgave for Dansk Kvarts Industri A/S, hvor sand skulle bringes fra punkt A til punkt B i et lukket system under trange pladsmæssige forhold – et projekt der var så vellykket, at vi efterfølgende blev kontaktet igen i forbindelse med en ny udfordring hos Dansk Kvarts Industri A/S.

Denne gang var de udfordret af to lange båndtransportører, der bragte sand fra en tørretromle ind i bygningen og afleverede det i en kopelevator. Ikke nok med at båndtransportørerne var dyre at vedligeholde og krævede daglig rengøring omkring transportbåndet, de var også så gamle og slidte, at de gav anledning til havarier og dermed produktionsstop.

Dansk Kvarts Industri A/S havde derfor brug for en ny og fremtidssikret løsning. En løsning der kunne erstatte de to båndtransportører og lette arbejdet med produktion af sand til markedet. I udviklingen af løsningen havde Dansk Kvarts Industri én forespørgsel. De ønskede en løsning, der kunne transportere varme og slidende materialer med så få overgange som muligt. En ganske klar forespørgsel, men ikke desto mindre unik og kompleks. En løsning som den Dansk Kvarts Industri A/S ønskede, ville nemlig blive længere end de længste render på 8 meter, som man ellers hidtil har leveret og anbefalet i Danmark.

Løsningen

Claus fra Hans Buch A/S tog udfordringen op, og sammen med den selvstændige ingeniør, Christian Sinding og vores leverandør Kami, udviklede og leverede vi Danmarks længste frit svingende vibrationstransportør på 12 meter.

Valget faldt på en vibrationstransportør, fordi de kan transportere materialer i et lukket system uden spild og med minimal vedligeholdelse. Endda også varme og slidende materialer.

Med en så kompleks løsning som denne, var det dog ikke nok bare at levere en almindelig vibrationstransportør. For at muliggøre en konstruktion som den DKI ønskede, var vi nødt til at gå helt nye veje. Løsningen blev at tænke i samme baner som flykonstruktører og skabe en løsning med så lidt vægt som muligt placeret de rigtige steder.

For at sandet kunne komme ind i bygningen og ind til kopelevatoren udviklede vi endnu en vibrationstransportør på 7 meter. Denne placerede vi i en 90 graders vinkel under den 12 meter lange vibrationstransportør. Også her mødte vi en række udfordringer, idet vi skulle tage højde for de eksisterende maskiner og deres placering. Udfordringerne skulle dog ikke stoppe os, og med lidt ekstra spidsfindighed blev løsningen udviklet og leveret som aftalt.

Dansk Kvarts er meget tilfredse med forløbet af sagen og med funktionaliteten af de levende render.

Jørgen Lund, Produktionschef, Dansk Kvarts Industri A/S

Resultatet

Sammen med Christian Sinding og vores leverandør, leverede Hans Buch A/S endnu en vellykket transportløsning til Dansk Kvarts Industri A/S. Løsningen leverer nu 60 ton materiale i timen ind til videre bearbejdning – støvfrit, vedligeholdelsesfrit og langt ud i fremtiden. Alt sammen til DKI’s store tilfredshed.

Endnu et vellykket projekt, hvor samarbejdet var upåklageligt og leveringen gik helt som den skulle. Løsningen fungerer helt perfekt og lever op til alle kundens krav.

Claus Holm, Product Manager, Hans Buch A/S

Vil du også gøre det smartere?

Kontakt os i dag for en uforpligtende snak om jeres løsning.