Det er med stor glæde, at Hans Buch kan offentliggøre, at Hans Buch den 7. maj officielt har underskrevet to 4-årige rammeaftaler på levering af gasdetektorer til det danske forsvar. Aftalerne indebærer udover leveringen af to forskellige gasdetektorer med særlige features rammetaler på reservedele og mulighed for service 10 år frem.

I Hans Buch er vi naturligvis meget stolte af atter at få muligheden for at levere løsninger til Forsvaret. Samtidig er vi meget bevidste om det store ansvar og krav til pålidelighed, der ligger i at levere sikkerhedsudstyr ind til de danske styrker.

Administrerende direktør i Hans Buch Henriette Olsen udtaler:

”Det er selvfølgelig altid godt at få en stor ordre – men især denne her er jeg er superstolt over og glad for. Forsvaret stiller, af gode grunde, store krav, når det gælder kvalitet, robusthed, sikkerhed og social ansvarlighed. Derfor er det også ekstra dejligt at blive anerkendt og få bekræftet, at vi er en af Danmarks stærkeste på gasdetektering – både når det gælder salg og service.”

"Forsvaret stiller, af gode grunde, store krav, når det gælder kvalitet, robusthed, sikkerhed og social ansvarlighed. Derfor er det også ekstra dejligt at blive anerkendt og få bekræftet, at vi er en af Danmarks stærkeste på gasdetektering."

Henriette Olsen, adm. direktør i Hans Buch

Vinder på baggrund af EU-udbud

Forud for underskrivelsen af kontrakten med Forsvaret har Hans Buch deltaget i en offentlig EU-udbudsrunde. Søren Schantz divisionschef for Hans Buch Teknik og Service fortæller:

”Den her proces har for mig personligt såvel som min afdeling været meget spændende og lærerig. For os startede processen allerede i april 2019 med besvarelse af en forundersøgelse (RFI). Her fik vi en fornemmelse af, hvad forsvaret havde af ønsker, dog uden garanti for at vi kunne indfri forventningerne. Herefter var det bare at vente til udbudsmaterialet lå klar,” siger Søren Schantz og uddyber:

”Vi har ikke tidligere budt på gasdetektering til Forsvaret, og et EU-udbud stiller nogle særligt store krav til udbudsprocessen, hvorfor det at opfylde kriterierne, aflevere tilbuddet og levere testudstyr til tiden i sig selv var en kæmpe opgave. Man kan sige, at mit succeskriterie til at begynde med var at opfylde udbudskriterierne. Men faktum er, at vi vandt, og det kan vi kun være stolte af.”

”Vi har ikke tidligere budt på gasdetektering til Forsvaret, og et EU-udbud stiller nogle særligt store krav til udbudsprocessen, [...] Men faktum er, at vi vandt, og det kan vi kun være stolte af.”

Søren Schantz, divisionschef i Hans Buch

Løsninger på gasdetektering til alle sektorer

Udstyret og løsningen som Hans Buch kommer til at levere til Forsvaret de næste mange år er produceret af Crowcon. Hans Buch har et mangeårigt samarbejde med Crowcon, der er verdensledende inden for udstyr til gasdetektering.