Industrispecialisten Hans Buch A/S bidrager med vidensdeling og sparring til implementering af robotter og automatiserede løsninger i den danske klynge Odense Robotics.

Klyngen Odense Robotics indlemmer Hans Buch A/S til samarbejde, vidensdeling og sparring om den danske robot- og automatiseringsindustri, som er i hastig udvikling og vækst.

Læs også: “Hans Buch lancerer løsninger til fremtidens robotter

Hans Buch lancerede officielt sit nye forretningsområde Automation & Robotics tidligere på året. At blive en del af fællesskabet i Odense Robotics er et naturligt skridt at tage, forklarer divisionsdirektør for Industri i Hans Buch, Rasmus Pedersen.

– Vi ser en stor værdi i vidensdelingen og erfaringsudveksling med både producenter og vidensinstitutioner i Odense Robotics.

– Vi synes, at det er væsentligt at være en del af det her miljø, fordi det både er vigtigt og attraktivt at bidrage til denne del af den danske industri og de kommende generationer af robot- og automatiserede løsninger, forklarer han.

Spiller hinanden dygtigere

Vidensdeling er en essentiel del af Odense Robotics, som er Danmarks nationale klynge for robot-, automation- og droneteknologi. Det skal fastholde Danmark som en af de førende nationer, når det kommer til udvikling af nye, innovative løsninger til f.eks. kollaborative robotter, mobilrobotter, servicerobotter og i det hele taget automatiserede løsninger.

Relationsskabelse spiller en vigtig rolle for den fortsatte udvikling og innovation, forklarer Søren Elmer Kristensen, direktør i Odense Robotics.

– Vi er glade for at byde velkommen til Hans Buch som nyt medlem af Odense Robotics. Som erfaren leverandør til robotindustrien kan Hans Buch bidrage til udviklingen af nye automationsløsninger, udtaler han og uddyber:

– Odense Robotics er sat i verdenen for at skabe vækst og innovation i Danmarks voksende robot- og droneindustri, og det gør vi ved at bringe vores medlemmer sammen og skabe relationer til vigtige spillere i Danmark og udlandet, siger Søren Elmer Kristensen, direktør i Odense Robotics.

Med det nye medlemskab får Hans Buch adgang til at dele ud af viden og ekspertise, men Rasmus Pedersen fremhæver, at det i lige så høj grad handler om at løfte egne kompetencer og muligheder i et sprudlende dansk marked.

– Vi får en indsigt i, hvad markedet kræver af en leverandør som os her og nu og i fremtiden, fortæller han.

– Vi kommer samtidig endnu tættere på udviklere og producenter, hvor vi kan bidrage med viden om teknisk support, konceptudvikling og skræddersyede løsninger, hvad end det er tekniske eller kommercielle løsninger. Det er jeg overbevist om vil løfte Hans Buch både forretningsmæssigt og kompetencemæssigt, uddyber Rasmus Pedersen.

Et samlingspunkt for mange aktører og industrier

Odense Robotics beskrives med sine egne ord som en national klynge, der samler hele økosystemet til at drive innovationen og væksten i robotindustrien i Danmark.

Medlemmerne tæller både offentlige og private aktører i form af producenter, integratorer, organisationer, og forskning- og uddannelsesinstitutioner. Sammen repræsenterer de en bred vifte af industrier til f.eks. produktion og fremstilling, logistik og transport, byggeri, landbrug og fødevarer, forsvar og sikkerhed, samt sundhed og velfærd.

– Medlemssammensætningen dækker over mange af de brancher, som Hans Buch allerede er til stede i med vores industriportefølje.

– Med vores deltagelse i Odense Robotics er vores ambition at bygge bro mellem eksisterende interessenter i netværket og ved at inddrage nye interessenter, siger Rasmus Pedersen.

En bugnende indtægt til dansk maskinindustri

Odense Robotics mønstrer i dag 370 medlemmer. Klyngen estimerer, at den danske robotindustri samlet vil beskæftige mere end 31.000 ansatte i 2027. I 2022 beskæftigede industrien 17.500 ansatte, heraf 12.700 i Danmark. I 2022 stod de danske virksomheder inden for automatisering, robotter og droner for 15,4 % af den samlede omsætning i den danske maskinindustri. Ifølge Danmarks Statistisk omsatte maskinindustrien for i alt 192 mia. kroner.

Kilder:

hans buch
Kontakt os her
Få hjælp til din ordre