Pressemeddelelse: Industrispecialisten Hans Buch A/S sparker døren ind til robotindustrien. Fremtidens drift og produktion er et øget samarbejde mellem mennesker og robotter, siger divisionsdirektør.


Se pressedækningen af Hans Buchs robot- og automationløsninger

Sjællandske Nyheder (Erhverv Sjælland / Albertslund Posten):

Albertslund-virksomhed omstiller til fremtidens robotløsninger

Nordiske Medier:

Metal Supply: Hans Buch omstiller til fremtidens robotløsninger

Electronic Supply: Leverandør omstiller til fremtidens robotløsninger


Skal robotter erstatte mennesker i industrien?

Svaret er et rungende nej hos salgs- og ingeniørvirksomheden Hans Buch A/S fra Albertslund. Men de kan aflaste mennesker fra gentagne og opslidende arbejdsfunktioner.

Fremtidens drift og produktion i industrien er derfor et øget samarbejde mellem mennesker og robotter, mener Rasmus Pedersen, der er divisionsdirektør i Hans Buch.

– Vi oplever i øjeblikket en stigende efterspørgsel fra vores kunder på tekniske løsninger, der kan hjælpe med at optimere deres drift og produktion.

– Her er robotteknologi og automatiseringsløsninger en oplagt mulighed for at indfri et kæmpe vækstpotentiale, og derfor lancerer vi nu en målrettet indsats til den del af industrien, forklarer han.

Sikkerheden er i højsædet

Det seneste års tid har Rasmus Pedersen sammen med flere af Hans Buchs specialister undersøgt teknologier og sammensat et program af komponenter og kundetilpassede løsninger, som robot- og automatiseringsindustrien nu får gavn af.

Når mennesker og robotter skal lære at færdes side om side i produktionshallerne, er sikkerheden det vigtigste aspekt, siger Rasmus Pedersen.

– Det er vigtigt for os, at der allerede i koncept- og udviklingsfasen tages højde for sikkerheden i robottens omgivelser, uanset om det er til en stationær produktionsrobot, en kollaborativ robot eller en selvkørende mobilrobot.

– Vores udvalg af komponenter og løsninger kredser derfor særligt om intelligente sikkerhedsforanstaltninger, så produktionsområder sikres mod skader på både mennesker og materiel.

Potentiale for store væksteventyr

Med lanceringen håber Hans Buch på at understøtte og holde gang i den danske robotindustri, som er under kraftig udvikling, og som har potentiale til at blive en af Danmarks store eksportsucceser.

Samtidig bidrager implementeringen af robotter hos den danske produktionsindustri til en række mærkbare fordele, forklarer divisionsdirektøren.

– Robotteknologi og automatiserede løsninger har store vækstpotentialer for danske produktionsvirksomheder.

– Det styrker konkurrenceevnen og evnen til at skalere til nye markedsområder i et hurtigere tempo. Samtidig bliver fleksibiliteten forbedret, så produktionsvirksomheder nemmere og hurtigere kan omstille sig til ændret markedsbehov, siger Rasmus Pedersen.

En betragtelig andel af maskinindustriens omsætning

Der findes i dag over 500 virksomheder i Danmark, som beskæftiger sig inden for drone, automation og robotter. Interessegruppen Odense Robotics forventer, at disse virksomheder beskæftiger mere end 30.000 ansatte i 2027.

De samme virksomheder havde i 2022 en omsætning på ca. 29,6 mia. kr. ifølge Odense Robotics. Det svarer til ca. 15,4 % procent af den samlede omsætning i maskinindustrien, som ifølge Danmarks Statistik omsatte for 192 mia. kr. i 2022.


Fakta: Hans Buch i relation til Automation & Robotics

  • Hans Buch A/S er en salgs- og ingeniørvirksomhed med hovedkontor i Albertslund.
  • Hans Buch A/S er leverandør til industrien, jernbanesektoren og marinesektoren og leverer teknisk ekspertise, løsninger og komponenter til en bred vifte af brancher og miljøer.
  • Hans Buch A/S har specialiseret sig i en række løsninger inden for robotteknologi og automatisering med bl.a. sikkerheds-PLC’er og -scannere, sensorer, motorer og kabelkonfektionering.
  • Hans Buch A/S blev etableret i 1898 og beskæftiger i dag ca. 50 ansatte.

Fritekst:

Hans Buch A/S er en salgs- og ingeniørvirksomhed, der tilbyder service og teknisk rådgivning om sine kundetilpassede løsninger. Kvalitetsudvalget af komponenter og løsninger tilbydes til en række sektorer i industrien, samt til jernbane og marine. Automation & Robotics er Hans Buchs nyeste markedsområde, hvor robotindustrien tilbydes alt fra sikkerheds- og signalsystemer og sensorik til motorer, lineære aktuatorer, netværk og kabelkonfektionering.

Fakta: Fordele ved Automation & Robotics

  • Forbedrer konkurrenceevnen: I et marked med konstant teknologisk udvikling kan automation give en hurtig tilpasningsevne til ændrede markedsbehov.
  • Øget præcision og kvalitet: Menneskelige fejl minimeres med automation, som udfører repetitive opgaver med højere præcision og fejlfrie resultater.
  • Effektiv global skalering: Automation giver en effektiv implementering på nye markeder.
  • Omkostningsbesparelser: Med automation frigøres menneskelige ressourcer til at videreudvikle virksomheder til f.eks. optimeringer og produktudviklinger.
  • Miljøfordele: Automation optimerer produktionsprocesser og bidrager dermed til at minimere ressourcespild og et mindre energiforbrug.

Læs mere om Automation & Robotics

Læs mere om udvalget af komponenter og kundetilpassede løsninger på siden Automation & Robotics. Her får du også et overblik over de mange fordele.

Læs vidensartiklen: Automation: Din gyldne nøgle til vækst?

hans buch
Kontakt os her
Få hjælp til din ordre