Introduktion til andre faldgruber er den femte synd i Crowcons serie om de 7 syv dødssynder inden for gasdetektering. De fleste arbejdsmiljøer, hvor gasdetektering er påkrævet, er allerede farlige nok. Ofte er brugen af en gasdetektor årsagen til en ikke-gasrelateret ulykke, men heldigvis betyder forbedringer i en række gasdetekteringsteknologier, at disse kan undgås. Vi giver dig her 3 faldgruber, og hvordan du kan undgå dem.

3 faldgruber inden for gasdetektering

1) Eksternt display

Stationære gasdetektorer skal placeres, hvor de vil detektere gaslækager hurtigst muligt. Dette betyder ofte, at de skal placeres højt, i kanaler, under gangbroer eller andre ikke-tilgængelige steder på arbejdspladsen. Stiger kan være nødvendige for at aflæse en detektor, men hvis du bruger en gasdetektor med et eksternt display, kan denne fare fjernes. Displayet kan placeres tættere på jorden, hvor det er nemmere og mere sikkert at aflæse, mens detektoren stadig er placeret det bedste sted til at registrere gassen.

2) Plug & play sensorer

En risiko forbundet med vedligeholdelse af stationære detektorer er kalibrering. For at kalibrere en sensor, som bør kalibreres mindst hver 6. måned, skal en målegas påføres tæt på sensoren. Det betyder, at gassen skal være tæt på detektorhovedet. For de farligste gasser er dette farligt i sig selv, men sensorernes svært tilgængelige placeringer forhøjer faren. Den nyeste gasdetektorteknologi bruger Plug & play sensorer. Disse kan hurtigt og let afmonteres uden at åbne detektoren. Dette gør det muligt at udføre selve kalibreringen af sensoren i et sikkert miljø væk fra fare, og hvor gassen kan bruges sikkert. Efter kalibreringen bliver sensoren sat ind i detektoren igen.

3) Midlertidig overvågning af områder

Overvågning med detektorer, som er forbundet med kabler, kan også være risikofyldt. Midlertidig overvågning kan derfor være hensigtsmæssigt, hvis man skal udføre arbejde i et område, som ikke er overvåget. Det er en fleksibel løsning og giver beskyttelse her og nu samtidig med at det er trådløst til brug i ATEX-zoner.

Undgå at sætte din sikkerhed på spil

Gasdetektorer spiller en vigtig rolle i at holde dig og din arbejdsplads sikker. Der er ingen grund til ikke at vælge en midlertidig og fleksibel løsning når nu muligheden er der. Husk nu; Det kunne hjælpe med at reducere antallet af ulyker forårsaget af gas på din arbejdsplads.Kontakt os

Hør mere om gasdetektering
+45 28 73 03 83rarm@hansbuch.dk
hans buch
Kontakt os her
Få hjælp til din ordre