Termisk energi, som også kaldes varmeenergi, er en energiform, der involverer forbrænding af et brændstof. Denne forbrænding frembringer damp og driver en turbine til at producere elektricitet. I denne proces er nøjagtig temperaturmåling af afgørende betydning for at optimere forbrændingsprocessen – uanset hvilket brændstof, der benyttes. Nøjagtig temperaturmåling er også med til at kontrollere forurening og overvåge sikkerheden.


Hvordan måler man temperaturen i kraftværker og affaldsforbrænding?

Når man skal lave temperaturmåling i kraftværker og affaldsforbrænding, er der tale om høje temperaturer, og det er derfor vigtigt at have de rette redskaber, der er udviklet til formålet. Med infrarød temperaturmåling kan du sikkert og præcist måle temperaturen på afstand og dermed sikre produktionens kvalitet.

Herunder kan du læse mere om temperaturmåling i forskellige typer af affaldsforbrænding og kraftværker.

Læs mere om infrarød temperaturmåling i industrien

Biomasse

Forskellige typer biomasse, såsom træpiller, bagasse og svinebrændstoffer, kan afbrændes for at give strøm. Biomasse er dog i større risiko for selvantændelse end traditionelle brændstoffer såsom bituminøst kul, og spontan forbrænding kan både opstå under produktion, transport, eller når det opbevares på et lager.

Derfor er kontinuerlig overvågning af afgørende betydning, og tidlig detektering af forbrænding er en vigtig sikkerhedskontrol.

Hos Hans Buch finder du et komplet udvalg af detektionsmuligheder til hvert trin i forbrændingsprocessen. Vores produkter fra AMETEK Land er i høj kvalitet, og teknologierne omfatter infrarød termisk billeddannelse, infrarød scanning og kuliltedetektering.

Denne række af muligheder gør det muligt at bruge den mest passende måling afhængigt af det givne behov.

Kul

Kul er fortsat en af de mest udbredte energikilder til elproduktion. Nøjagtig overvågning er afgørende for at demonstrere overholdelse af miljøbestemmelser og for at sikre effektiv og sikker drift.

Verdensomspændende miljøbestemmelser kræver målinger af opacitet, partikler og forurenende gasser. Derudover er målinger af temperatur og kulilte vigtige for sikker og effektiv anlægsdrift.

Hos Hans Buch finder du nøjagtige, pålidelige løsninger på tværs af alle stadier af forbrændingsprocessen af kul. Ved at bruge berøringsfri teknologier leverer vi et komplet udvalg af instrumenter til at overvåge emissioner og optimere forbrændingen for forbedret brændstoføkonomi. Vores sikkerhedsløsninger, herunder en dedikeret enhed til kulmøller, reducerer brandrisikoen for personale og udstyr markant.

Affaldsforbrænding

Affald brændes i kedlen/ovnen, og varmen derfra bruges til at generere strøm. Præcise målinger understøtter optimeringen af ​​denne proces og hjælper også med at kontrollere emissioner. Derudover giver termisk overvågning i kedlen vigtige oplysninger om den ildfaste vægs tilstand.

Termisk billeddannelse i kedlen skal kunne klare den ekstreme varme for at overvåge indvendige forhold og optimere forbrændingsprocessen. Kontrol af processen understøttes også af måling af kulilte (CO)-emissioner og syredugpunkt. Røggasdetektion er påkrævet for at sikre, at anlæggene overholder emissionsbestemmelserne.

Hos Hans Buch finder du en række produkter fra AMETEK Land, der understøtter forbrændingseffektivitet og emissionskontrol. Dette er med til at sænke procesomkostningerne og og sikre, at du undgår bøder for manglende overholdelse.

De nøjagtige, berøringsfrie målinger tillader optimale forhold uden at forstyrre forbrændingsprocessen.

Vi hjælper dig med infrarød temperaturmåling i kraftværker og affaldsforbrænding

Hos Hans Buch tilbyder vi en lang række løsninger til industrien fra AMATEK Land. Disse løsninger sikrer, at du får de pålidelige målinger, som du har brug for for at optimere din proces, opfylde regulatoriske krav og beskytte dit anlæg og dit personale.

Er du i tvivl om, hvordan du skal arbejde med infrarød temperaturmåling i kraftværker og affaldsforbrænding, eller vil du vide mere om de konkrete løsninger, er du altid velkommen til at kontakte os.

Igennem mere end 100 år har vi forsynet danske virksomheder med løsninger, der opfylder deres behov – og vores team af specialister sidder klar til at gøre det samme for dig.

Kontakt vores ekspert

Tag fat i Michael og hør mere
+45 2370 1349mgj@hansbuch.dk
Michael Grim Jensen

hans buch
Kontakt os her
Få hjælp til din ordre