Pressemeddelelse: Salgs- og ingeniørhuset Hans Buch A/S leverer vitale komponenter til unik applikation, der udfordrer markedet med effektiv vandrensning.


Med et stort udvalg af komponenter fra Hans Buch har virksomheden Split Water Nordic ApS bygget en unik applikation, der baner vejen for mere effektiv rensning af spildevand, og som effektivt fjerner PFAS og pesticider i drikkevand.

Applikationen er et automatisk vandbehandlingsanlæg, der sikrer mindre vandspild og kan spare kunderne for mange tusinde kroner årligt, når sekundær vand anvendes til eksempelvis toiletskyl og opvask.

Læs casen: “Effektiv vandrensning med Hans Buchs brede kvalitetsudvalg

Vandbehandlingsanlægget er skalerbart og er velegnet til mange industrier. Det muliggør f.eks. tilpasninger i større skalaer i centrale vandforsyningsanlæg og til mindre volumener i f.eks. etageejendomme, hvor fremtidens moderne byggerier vil ressourceoptimere ved blandt andet at genanvende og reducere spildevand.

Komplet sortiment fra europæiske producenter

Hans Buch A/S har ydet teknisk produktrådgivning og leveret pumper, instrumentering og ventiler til vandbehandlingsanlægget med udelukkende europæiske producenter.

Det er en prioritering for Split Water Nordic i bestræbelserne på en bæredygtig forsyningskæde i både ophav og ydeevne, forklarer projektleder i Split Water Nordic, Alex-Sander Martin Christensen.

– Vi har i Split Water Nordic haft fokus på gode og holdbare komponenter i hele proceskæden. Vi kender Hans Buch som en stabil leverandør og med en prioritering af kvalitetsvarer, som kan skaleres efter vores behov, forklarer projektleder hos Split Water Nordic, Alex-Sander Martin Christensen og tilføjer:

– Derudover har vi fokus på, at komponenterne bidrager til, at vores applikation er plads- og energioptimerende, så vi er gået efter produkter, der har høj ydeevne på mindst mulig plads og med mindst muligt energiforbrug.

Stolt leverandør af tekniske løsninger til industrien

Samarbejdet med Split Water Nordic er et af mange eksempler på, at Hans Buch stræber efter komplette løsninger, der giver unikke applikationer til den brede industri. Det forklarer CCO og divisionsdirektør for Hans Buch Industri, Rasmus Pedersen.

– Vores leverancer til Split Water Nordic, hvor vi har bragt vores brede tekniske viden og sortiment i spil i konceptfasen, giver kunden en totalløsning til et unikt koncept, som vi er stolte af at være en del af. Vi glæder os over den vækstrejse, som Split Water Nordic er på, og vi ser frem til det fortsatte, tætte samarbejde, siger han.

Fokus på klima og miljø skaber interesse både i Danmark og uden for landets grænser

Split Water Nordics applikation har vakt interesse fra både store danske vandforsyningsanlæg, såvel som i udviklingsprojekter i mindre skalaer.

Konkret er vores svenske naboer i færd med udviklingsprojektet Rewaise, som er støtet af EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020. Projekt har installeret Split Water Nordics løsning i kælderen af en nybygget etageejendom til lokal reducering af vandspild og rensning af sekundær vand til anvendelse til f.eks. bad og toiletskyl.

Mange andre projekter venter for Split Water Nordic, som har travlt i produktionshallen, og samarbejdet med Hans Buch er derfor altafgørende for de at kunne følge med efterspørgslen.

– Hans Buchs ekspertise, gode kundeservice og hurtige leveringstider gør dem til en stabil og god samarbejdspartner for os. Vi oplever en hurtig respons og hurtige leveringstider på de produkter, som vi efterspørger, og det gør os i stand til at levere vores færdige koncepter til kunder både i Danmark og i udlandet, afslutter Alex-Sander Martin Christensen.

Fakta: Om Hans Buch A/S

  • Hans Buch A/S er en salgs- og ingeniørvirksomhed med hovedkontor i Albertslund.
  • Hans Buch A/S blev etableret i 1898 og beskæftiger i dag ca. 50 ansatte.
  • Hans Buch A/S er leverandør til den brede industri, samt til sektorerne inden for transport og infrastruktur med teknisk ekspertise, løsninger og komponenter.

Fakta: Split Water Nordic ApS

  • Split Water Nordic er et dansk selskab med produktion i Greve, der har udviklet et skalerbart vandbehandlingsanlæg.
  • Applikationen har et lavt energiforbrug på 25 W per kubikmeter renset vand og fjerner PFAS og pesticider med et af markedets laveste kulforbrug per kubikmeter renset vand.
  • Split Water Nordics applikation består blandt andet af pumper, instrumentering og ventiler fra Hans Buch.
  • Det samlede koncept optager 70 % mindre plads end konkurrerende, konventionelle løsninger og har en genindvinding af vand på 98 %.
hans buch
Kontakt os her
Få hjælp til din ordre