Der var lagt op til en stor familiekomsammen, da ingeniør- og handelsvirksomheden Hans Buch A/S torsdag den 22. februar havde inviteret sin grundlæggers børnebørn på besøg i virksomheden. Anledningen var virksomhedens 100 års jubilæum, som de officielt kan fejre den 1. oktober i år, og Hans Buch A/S havde derfor inviteret familien på fødselsdagskage på adressen i Albertslund.
Hans_Buch_100aar_RGB

I 1918 blev ingeniør- og handelsvirksomheden, der dengang hed Hans Buch & Co., grundlagt på adressen Nyhavn 43 i København. I 1930 havde virksomheden otte medarbejdere, og selvom der er sket meget siden da, så er Hans Buch A/S i dag et moderne ingeniør- og handelsfirma, der gennem generationer af kompetente og nysgerrige medarbejdere kan tilbyde teknisk og kommerciel viden samt rådgivning og service til den danske industri. Og 100 års erfaring giver anledning til fejring.

 

Referencer til fortiden

Der var både kaffe, kage og gode historier fra fortiden, da Hans Buchs tre børnebørn Roger, Tony og Sonja gæstede virksomheden. De var taget hele vejen fra England for at besøge deres morfars virksomhed, som stadig den dag i dag bærer hans navn Hans Buch. De blev budt velkommen af Hans Buchs direktør Henriette Olsen og virksomhedens godt 50 medarbejdere.

”Vi er ekstra stolte af at kunne vise virksomheden frem til Hans Buchs børnebørn på året for 100 års jubilæet. For det er ikke hver dag, at en dansk virksomhed fylder 100 år”

Henriette Olsen, Direktør i Hans Buch A/S

Det var også tydeligt, at besøget havde en stor betydning for de tre søskende, som besøgte deres morfars virksomhed for første gang:

”Vi har tilbragt mange somre i Danmark sammen med vores mormor og morfar, da vi var børn og husker vores morfar som et venligt, rart og varmt familiemenneske, som var en ordentlig herre med styr på tingene. Selvom vi ikke kendte meget til hans arbejdsliv, så er det tydeligt, at han ville have været stolt af den virksomhed, som stadig bærer hans navn og står i dag"

Roger Worthington, barnebarn af Hans Buch
Hans Buch 100 års jubilæum

Den store familiekomsammen blev markeret med jordbærkage, rundvisning og anekdoter til medarbejderne fra Hans Buchs barnebarn Roger Worthington. Med portrættet af grundlægger Hans Buch i midten ses fra højre mod venstre: Hans Buchs børnebørn Tony, Sonja og Roger, direktør Henriette Olsen og bestyrelsesformand Mads-Ole Astrupgaard.

Roger og hans søskende medbragte flere anekdoter om deres morfar - bl.a. om hvordan han havde båd ved siden af den gamle A.P. Møller i Klampenborg og de to naboer skiftedes til at lægge båd til turen ind til deres respektive kontorer i Nyhavn i København. Ja også dengang var deleøkonomi aktuelt.

 

En stærk og moderne 100-årig

Hans Buch A/S lever trods de mange år på bagen i bedste velgående. For 100 år siden var Hans Buchs ambition at fokusere på kundernes udfordringer og finde de rette løsninger, så kunderne kunne koncentrere sig om det, de var bedst til. I dag er det stadig virksomhedens primære fokus, og Hans Buch A/S er i dag en moderne virksomhed, der tilbyder en erfaring og viden ud over det sædvanlige. Hans Buch A/S har specialiseret sig i at finde de bedste og mest pålidelige løsninger til den danske industri inden for områder som proceskontrol og dataopsamling, måling, instrumentering, elektromekanik, pumper, marineudstyr og jernbaneudstyr.

Til et jubilæum hører selvfølgelig også en gave til jubilaren, og i den anledning havde børnebørnene Roger, Tony og Sonja taget et maleri af Hans Buch med som gave fra den britiske side af familien. I fremtiden vil maleriet pryde væggen på kontoret i Albertslund til minde om en stærk og visionær grundlægger, Hans Buch.